Familiezondagen

Afhankelijk van de maand of het seizoen, bieden we verscheidene ‘natuur’ activiteiten aan.

Kies voor onze interactieve wandel-, fiets- of mountainbiketochten en ontdek de vele pareltjes en plaatsen die onze streek en de natuur te bieden hebben.

Leer tijdens deze wandeling de kleur van de natuur, bloesems, knoppen e.d. kennen op het Kabouterpad. Zoek en ontdek insecten langs het Dierenvriendjespad of stimuleer een bijzonder zintuig door de code te kraken met allerlei opdrachten en raadsels op Expeditie Boswachterscode.

Leef je uit in de verschillende workshops bij het maken van bv kruidenbrood of vlierbloesemgin. De kleinsten meten bomen, zijn creatief met takjes of schilderen in de natuur. Culinair verwennen ze zich tijdens het pannenkoeken bakken in de natuur of tijdens het maken van rijstpap.

Na de workshop is het smullen geblazen van zelfgemaakte lekkernij en nemen ze hun eigen werkje mee naar huis.

In onze hoeve verzorg en ontdek je, onder begeleiding, onze mini-dieren (mini ezels, mini schapen, dwerggeiten, mini varkens, mini paarden, konijnen, kippen)

Jouw dag vol natuur afsluiten doe je door rustig te genieten van een streekbiertje of appelsap. Een pannenkoek of croque, bereid met lekkers uit onze eigen tuin, maakt het geheel compleet.

Thuis van het lekkers uit onze hoeve genieten? Dat kan.
In ons winkeltje kan je terecht voor confituur en appelsap.